10 websites met Engeltalig nieuws over Nederland

10 websites met Engeltalig nieuws over Nederland

Nieuwsgierig wat er over Nederland geschreven wordt ? Er wonen veel mensen in Nederland die geen Nederlands spreken en voor hun zijn er blogs en websites in het Engels. Blogs die het nieuws en de actuele gebeurtenissen volgen.  Dit bericht geeft een lijstje van tien van deze blogs en nieuws websites die regelmatig over Nederland schrijven.

Het regelmatig volgen van zo veel verschillende websites en blogs kan veel werk zijn. Het is mogelijk om deze websites toe te voegen aan een RSS lezer zoals bijvoorbeeld Feedly.

Hieronder weergegeven in alfabetische volgorde:

1. 24 Oranges –  http://www.24oranges.nl

Vreemde, grappige of anders unieke Nederlandse gebeurtenissen.  24 Oranges is een in Nederland gebaseerd blog dat zoals ze het zelf zeggen “Nederlandse dingen uitperst voor uw plezier”

2. Dutch Daily News – http://www.dutchdailynews.com

Dit blog schrijft over Nederlands nieuws, international gebeurtenissen, handel, vermaak, technologie en gezondheid.

3. Dutch Language Blog – http://blogs.transparent.com/dutch/

Een blog over het leren van Nederlands. Het wordt geschreven door Transparent Language in Amerika die onder andere Nederlandse taal opleidingen verzorgen.

4. Dutch News – http://www.dutchnews.nl/

Dit blog schrijft over Nederlands nieuws, economy, international gebeurtenissen, handel, vermaak, technologie en gezondheid voor niet Nederlands sprekers.

5.  Holland News – http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/

Dit is een link naar de Britse krant De Telegraph. Het geeft een lijst met alle recente artikelen die zij geschreven hebben over Nederland.

6. I am Expat – http://www.iamexpat.nl/

Voor de expats die in Nederland wonen een website die kijkt naar alles dat relevant is. Niet alleen nieuws, maar ook inzichten en praktische informatie.

7. Invading Holland – http://www.invadingholland.com/

Niet een nieuws website, of een informatie website maar een persoonlijk blog. Een expat die moeite heeft met alles dat vreemd is aan Nederland. Er zijn heel veel andere persoonlijk blogs van expats die in Nederland wonen, en ik zal er meer plaatsen in een toekomstig bericht!

8. Netherlands – http://www.theguardian.com/world/netherlands

De Britse krant The Guardian, een krant die nog gratis ongelimiteerd te lezen is. Deze link gaat direct naar hun lijst met recente artikelen over Nederland.

9. NL Times – http://www.nltimes.nl/

Een klein team van schrijvers met een expat achtergrond schrijft over de wat er in Nederland gebeurt, en wat er van belang is voor andere expats.

10. Netherlands by Numbers – http://netherlandsbynumbers.com/

Deze website breekt Nederland op in handige lijstjes. Alles wat je maar kunt voorstellen over Nederland op volgorde en in een lijst. Of het nu de economie is of een lijst van de bekenste Nederlandse filmsterren.

11. Stuff Dutch People Like – http://stuffdutchpeoplelike.com/

Bonus site. Het zijn 11 websites in deze lijst. Als je geïnteresseerd (en niet te snel beledigd door) bent in observaties over onze vreemde Nederlandse gewoontes zoals beschreven door de hier wonende gemeenschap van buitenlanders en expats dan is Stuff Dutch People Like voor jou.

Dit is maar een korte lijst van populaire Engelstalige websites over Nederland. Ik zal er in de toekomst zeker aan toevoegen.

Delen