Souvenirs

Kies uit onze collectie van duizenden Hollandse souvenirs, geschenken en cadeaus. Bij de Holland Winkel vind u de leukste Hollandse souvenirs en Amsterdamse souvenirs in alle vormen en maten.

Geschenken met betekenis

Bij de Holland Winkel zijn we altijd op zoek naar geschenken die laten zien wat Nederland is en betekent. En dat kan heel klein zijn, of iets heel groots. Voor een verre vriend(in), van opa en oma voor de nieuwe baby in het buitenland, of een goede zakenrelatie die op bezoek komt. Nederland betekent voor ons allemaal hetzelfde, maar toch iets anders.

Hollandse souvenirs online

De Holland Winkel is een online souvenirwinkel waar je een grote selectie aan de mooiste Nederlandse souvenirs kunt vinden die wij snel uit voorraad kunnen leveren. De Holland Winkel levert al sinds 2002 typisch Nederlandse souvenirs en geschenken aan Nederlanders binnen en buitenland, want of het nu voor een verre vriend of een dichte buur is, wij hebben voor u altijd een leuk geschenk!

Typisch Nederlands

Souvenirs maken een perfect geschenk en die zijn er in alle soorten en maten. Door de enorme populariteit van Nederland bij toeristen is er een groot aanbod van leuke souvenirs van hoge kwaliteit. Want of het nu een leuk Hollands t-shirt of een Amsterdamse koffiekop is, het aanbod is gevarieerd en van hoge kwaliteit.

Wat zijn echt typisch Nederlandse dingen? Nederland is een vlak land met velden vol met koeien. Het is dan ook niet gek dat we veel fietsen hebben in ons land. Daarnaast wat echt typisch Nederlands is, zijn onze drop en paprika chips. Deze etenswaren zijn in het buitenland niet zo bekend. Bovendien smaakt de de patat met mayonaise in het buitenland altijd net even anders. Wij Nederlanders drinken veel koffie en thee. Tussen de middag eten wij graag een boterham met kaas of hagelslag. Tijdens koningsdag of wanneer de oranjes weer voetballen, draagt iedereen oranje. Ander belangrijk kenmerk is dat wij allemaal anders zijn, want dat is ook Nederlands.

Nederlandse thema's

De belangrijkste thema's voor souvenirs zijn Holland, Amsterdam, fietsen, koeien, kaas, tulpen, molens en wat we in dit lijstje niet kunnen vergeten: Hollandse klompen. Dat klinkt misschien cliché, maar deze souvenirs zijn wereldwijd herkenbaar.

Onze Nederlandse musea zijn wereldberoemd. De historische kunstwerken van Nederlandse bodem die gemaakt zijn door schilders als Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt trekken jaarlijks duizenden toeristen. Die willen allemaal de prachtige werken zoals de Zonnebloemen, Amandelbloesem, Meisje met parel, Melkmeisje, en natuurlijk de Nachtwacht een keer met eigen ogen gezien hebben. En terecht! Dit zijn werken die door hun schitterende kleuren en details altijd aantrekkelijk blijven.

Natuurlijk hebben we ook Friese, Rotterdamse, Haagse en Utrechtse souvenirs, maar de keuze hierin is helaas een stuk minder uitgebreid.

Kussend paartje en wietbladeren

Binnen deze thema's zijn natuurlijk de Amsterdamse wietbladeren en het Nederlandse kussend paartje bekend. Bij een bruiloft is een kussend paar altijd heel populair om als geschenk te geven aan gasten. Niet vergeten! Natuurlijk zijn er ook kussende boertjes en kussend boerinnetjes in ons assortiment! Nederlandse tulpen hebben felle tinten en geven een overal een kleur aan. En dat stukje kaas, daar geef je toch een Hollandse kaasschaaf bij ?

Amsterdamse souvenirs

De Amsterdamse grachtengordel is wereldberoemd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst. De silhouetten van Amsterdamse huizen zijn veelal op onze souvenirs te vinden. Het stadswapen van Amsterdam met de drie zwarte Andreaskruisen op een rood schild is iconisch gezien tot een van de beste stadswapens ter wereld. Het staat dan ook overal op Amsterdamse souvenirs afgebeeld. Vraag je af waarom het jaartal 1275 ook vrijwel overal op souvenirs staat? Dit komt omdat in het jaar 1275 Amsterdam voor het eerst zijn stadsrechten kreeg. Naast deze elementen zijn grachten, fietsen en wietbladeren heel Amsterdams.

Cadeauverpakkingen

We hebben allerlei leuke verpakkingen en materialen die uw geschenken nog leuker kunnen maken! Een Hollands cadeautje geven in een tulpentas of een Delfts blauwe geschenktas maakt het geven en krijgen nog veel leuker!