Nostalgisch Retro

Nostalgisch Retro

Dit nieuwe jaar is het toegestaan om voorzichtig nostalgisch te worden. Iedereen mag natuurlijk zijn geheel eigen favoriete periode kiezen.

Want tussen alle uitdagingen van vroeger (lange werkuren voor klein salaris, klein huis met hoge huur, en natuurlijk hoge heren en arbeiders) zaten heel misschien toch ook nog wat mooie momenten.

In de "Retro" serie met Delfts blauwe borden laten we een aantal plekken zien die heel bekend zijn voor iedereen die opgroeide in de periode 1960-1990, want die jaren waren af en toe een lange zomer en (!) winter.

Deze borden zijn van groot formaat (26 cm doorsnede), mooi om neer te zetten of om op te hangen.

De auto met kip caravan

Met de komst van de personen auto trekken de Nederlanders er steeds verder op uit, met achteraan de auto natuurlijk een caravan. Hele families en natuurlijk een zak met aardappelen worden in de auto geladen en door Europe heen geloodst.

Een dag aan het strand

De mooiste herinneringen zijn aan de dagen dat het warm was, en het zonnetje scheen. Doe daar nog wat zand bij en dan heb je een schitterende dag aan de kust.

Elfstedentocht

De Elfstedentocht werd voor het eerst (officieel) in 1909 gereden en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de toestand van het ijs het toelaat. In totaal werd de tocht vijftien maal verreden. De recentste tocht vond plaats in 1997.

Op de camping

Dankzij meer vrije tijd en gestegen welvaart werd kamperen na de tweede wereldoorlog een populaire bezigheid voor de "gewone man". Wie houden we voor de gek, de kinderen in het zwembad, ouders eindelijk rust.

Hippie Transport

In de jaren zestig en zeventig werd de VW Transporter een populair hippiebusje, voornamelijk omdat het veel ruimte bood aan personen en levensmiddelen. Lekker muziekje erbij vanaf een cassettebandje... of was dat al te modern?

Delen