De eerste onderzetters

Onderzetters worden al lang gebruikt. Al sinds de 18e eeuw om precies te zijn. De voorlopers van de moderne kurken onderzetters waren platte, ronde metalen bakjes. In deze ondiepe bakjes plaatsten welgestelden mensen wijnflessen, zodat ze flessen wijn over de tafel konden schuiven. Zo hoefden ze niet rond te lopen, nadat de bedienden in de avonden zich teruggetrokken hadden.

Onderzetters werden vanaf de 18e eeuw steeds populairder en tegen het midden van de twintigste eeuw waren al onderzetters van diverse materialen en stijlen voor huishoudelijk gebruik te vinden. De moderne onderzetters die wij nu gebruiken, zijn vaak houten onderzetters of kurken onderzetters. Onderzetters voor glazen zijn prettig om te gebruiken, omdat ze het tafeloppervlak beschermen en ervoor zorgen dat glazen minder geluid zullen maken als ze neergezet worden.


Kurken onderzetters voor thuis

De onderzetter is inmiddels een onmisbaar product geworden thuis en in restaurants worden ook veel herbruikbare onderzetters gebruikt. Leuke onderzetters kunnen eenvoudig jouw (eet)tafels opvrolijken en daarnaast dienen ze ook als mooie decoratieve elementen voor thuis, in foyers of in restaurants. Het mooie aan onderzetters is, is dat ze niet duur zijn en gelijk de sfeer aan tafel kunnen veranderen.


Onze leuke kurken onderzetters

Bij de Holland Winkel verkopen wij (kurken) onderzetters die niet alleen heel prettig zijn om te gebruiken, maar ook zeker leuk op zullen vallen! Wij hebben onderzetters voor ieder gelegenheid. In onze uitgebreide onderzetter collectie vind je onder andere kurk onderzetters waarop Nederlandse meesterwerken afgebeeld staan (zoals de Amandelbloesem), schattige Nijntje onderzetters en ook keramieken onderzetters die op Delfts blauwe tegels lijken.

In dit artikel zullen wij 5 onderzetters laten zien die wij zelf heel erg leuk vinden en zelf ook thuis gebruiken!


5x mooie onderzetters die je bij de Holland Winkel kan kopen

1. Onderzetters "Stilleven met Bloemen" in doosje

Chique onderzetter waarop de bloemen van Jan Davidsz. De Heem te zien zijn.

Jan Davidsz. De Heem was een meester in het maken van bloemenstillevens. Op de eerste twee onderzetters zijn de stillevens van De Heem te zien. Het schilderij op deze onderzetter kun je zelf in het Rijksmuseum in Amsterdam bewonderen. Deze onderzetter is per stuk los te verkrijgen in onze webshop, waar ook veel andere artikelen te vinden zijn die matchen met deze onderzetter. Vind je dit schilderij van De Heem helemaal te gek? Hier vind je alle artikelen die wij hebben van De Heem. Tip! Deze mok en dit dienblad van De Heem passen he goed bij deze onderzetter!


2. Onderzetters Fiets (keramiek), 4 stuks

4 unieke keramieken onderzetters die op Delfts blauwe tegeltjes lijken

Op deze unieke Delfts blauwe keramieken onderzetters zijn klassieke Nederlandse fietsen te zien. Deze onderzetters zijn zo bijzonder, omdat ze net op antieke Delfts blauwe tegels lijken! Op elke onderzetter zijn fietsen met een bosje kleurige tulpen te zien. De 4 mooie onderzetters van dit setje zijn samen in een stevig kartonnen doosje verpakt.


3. Onderzetters "Meesterwerken 17e eeuw" in doosje

Rijksmuseum Onderzetters met Nederlandse kunstwerken

Ken je al deze beroemde Nederlandse meesterwerken? Zo niet, dit zijn de namen van de schilderijen op deze onderzetters (we beginnen van links naar rechts):

- Het Joods Bruidje (Rembrandt)
- Het Straatje (Vermeer)
- Winterlandschap met schaatsers (Avercamp)
- De Nachtwacht (Rembrandt)
- Melkmeisje (Vermeer)
- De bedreigde zwaan (Asselijn)

Deze 6 kurken onderzetters zijn samen in een mooi Rijksmuseum kartonnen doosje verpakt. Ook deze schilderijen kun je zelf in het Rijksmuseum in Amsterdam bewonderen!


4. Onderzetters Vincent van Gogh

Collectie onderzetters - Vincent van Gogh - Museum artikel

Vind je de impressionistische schilderijen van Vincent van Gogh helemaal geweldig? Dan heb je deze set met 6 Vincent van Gogh onderleggers echt nodig! Bij deze set zijn er 6 onderzetters waarop de bekendste schilderijen van Van Gogh te zien zijn. Je ziet hier onderzetters met het zelfportret van Vincent van Gogh, de schilderijen "Amandelbloesem", "De slaapkamer", "De Zonnebloemen", "De sterrennacht" en "Caféterras bij nacht".

Tip! Bekijk hier al onze Vincent van Gogh producten!


5. Onderzetter Meisje met Parel - Johannes Vermeer

Onderzetter Meisje met Parel - Een van de Nederlandse meesterwerken

Meisje met de Parel van Johannes Vermeer is een echte Hollandse meesterwerk. Dit schilderij van Vermeer is rond 1665-1667 geschilderd en is uitgegroeid tot Vermeers populairste schilderij. Deze onderzetter met het Meisje met de Parel ziet er heel chique uit en is los te verkrijgen