Wie zegt dat sokken saai zijn om te geven? De trendy souvenirs sokken bij de Holland winkel zijn alles behalve saai. Met deze warme sokken als cadeau, kunnen de ontvangers wel wat mee! Zoek je een cadeau om te geven dat niet maar een keer bekeken wordt en daarna in de kast opgeborgen wordt? Een cadeau dat te maken heeft met Nederland? Een cadeau dat licht mee te nemen is op reis, zonder dat het te veel ruimte in neemt? Zoek dan niet verder, want deze comfortabele Hollandse souvenirs sokken, zijn perfect om als cadeau te geven.

Wij vinden dat sokken lekker en comfortabel moeten zitten. Hoe meer katoen, hoe zachter de sokken zullen zijn. Daarom bevatten onze high quality sokken extra veel katoen. Omdat onze sokken katoenrijk zijn, kunnen ze de voeten ook lekker luchtig houden. De sokken die wij in onze collectie hebben, zijn in drie collecties opgedeeld:

sokken voor de heren

sokken voor de dames

sokken voor de kinderen

De patronen zijn dezelfde, maar de maten tussen deze sokken verschillen. De herensokken hebben maat 40-46 EU (7-11 UK) en de damessokken zijn in maat 35-41 EU (3-8 UK) te vinden. De kindersokken zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 8 jaar oud.

Onze sokken passen zich aan aan de vorm van de voet, dus je hoeft niet precies te weten welke maat de ontvanger of ontvangster heeft als je de sokken bestelt. Wel zo handig!

Onze sokken zijn individueel en in een cadeausets te koop. Hieronder zal ik een paar leuke Hollandse sokken aan jullie voorstellen:


Hollandse Souvenirs sokken #1: Kaas

Dit paar sokken met stukjes gatenkaas erop, zijn super hip om te dragen en geschikt om aan een “kaaskop” te geven. Dat wij Nederlanders veel kaas eten en veel van kaas houden, is ondertussen wel wereldwijd bekend. Bovendien worden Nederlanders vaak ook “kaaskoppen” genoemd, maar hoe komt het dat we zo genoemd worden?

Een kaaskop is eigenlijk een houten kaasmal waar de kaas in gegoten wordt. Een van de redenen waarom wij kaaskoppen genoemd worden, stamt uit de tijd van de Belgische opstand die van 1830 tot 1839 duurde. Nederlanders waren toen in de 19e eeuw al goede kaasmakers en we aten vroeger ook al flink veel kaas, dus bedachten de Belgen “kaaskop” als scheldwoord voor ons. Sindsdien is die term gebleven en lachen we tegenwoordig om de term kaaskop.


Hollandse Souvenirs sokken #2: Zonnebloemen

Een van de belangrijkste schilders van Nederlandse bodem is Vincent van Gogh. Geboren op 30 maart 1853, heeft deze post impressionistische schilder gedurende zijn leven vele werken gemaakt.

Van Gogh heeft in totaal 5 verschillende versies van de Zonnebloemen gemaakt. Drie versies bevatten 15 zonnebloemen en op twee versies zijn twaalf zonnebloemen in een vaas te zien. In het Van Gogh Museum te Amsterdam hangt ook een versie van de Zonnebloemen. Die dateert uit 1889. Op deze sokken is dit schilderij te zien!


Hollandse Souvenirs sokken #3: Sterrennacht

Een ander bekend en prachtig schilderij van Van Gogh, is De Sterrennacht. Dit schilderij wordt gezien als een van zijn belangrijkste en grootste meesterwerken. Beide van dit paar sokken zijn geheel versierd met dit schilderij. Super gaaf cadeau om te geven aan kunstliefhebbers. Deze typische Hollandse sokken met De Sterrennacht erop, zijn beschikbaar als korte enkelsokken en als lange sokken.


Hollandse Souvenirs sokken #4: Fietsen

Volgens de laatste cijfers en schatting van de BOVAG en RAI, zijn er 22.8 miljoen fietsen te vinden in Nederland. Dat komt neer op ongeveer 1.3 fiets per Nederlander. Er zijn dus meer fietsen dan mensen in Nederland! Wij pakken graag de fiets omdat het een makkelijk vervoermiddel is voor ons om van A naar B te gaan. Bovendien, vergeleken met veel andere landen, hebben we in Nederland een fietsvriendelijke omgeving.

Op de meeste plaatsen in Nederland zijn er (veilige) fietspaden. Dat is wel heel anders in Azië, waar je meestal samen met auto’s op de weg moet fietsen! Geen reden dus om de volgende keer niet de fiets te pakken in Nederland. Deze grijze sokken met fietsen zijn daarom heel typisch Nederlands. Geef deze sokken aan een buitenlandse kennis en vergelijk gelijk de verschillen van het fietsverkeer tussen beide landen! Het levert vast en zeker een leuk gesprek op.


Hollandse Souvenir sokken #5: Koe

Moooo~ In Nederland hebben we niet alleen veel fietsen, maar ook veel koeien. De wit met zwart gevlekte koeien die wij vaak in de wei zien, grazen de hele dag. Wist je dat koeien maar gemiddeld 20 minuten per dag slapen? De rest van de dag gebruiken ze om te grazen en om het gras dat ze gegeten hebben te verteren. Deze vrolijke kindersokken versierd met koeien zijn beschikbaar in het blauw en grijs. De kinderen zullen vast blij met deze leuke sokken zijn!


Uiteraard hebben we veel meer leuke Nederlandse souvenirs sokkenklik hier om die te zien!